2009-02-07

Vilken kväll.......

Nu tror nog vissa att detta inlägg ska handla om det Media kaos som brukar kallas Melodifestivalen, men alla som tror det har fel utom i denna lilla kommentar "jag och resten av Sverige är aldrig överens". (resten av gnället kommer en annan gång.

Det blev en "blandadekänslor" kväll. I går erbjöd sig en släkting att låna våra barn en kväll så jag och A skulle kunna gå ut och äta på Indigo( där A har fått presentkort i födelsedagspresent). Eftersom vårat finansiellaläge påminner om "bilindustrins" känndes det superlyxigt att få gå ut på en romantisk middag ihop. Men TJI fick vi, restauragen var överfull och tre sällskap väntade på bord och eftersom vi redan var "monsterhungriga" var det inget alternativ att vänta. Vi bestämde oss för att lite take away och en film fick duga. Ett snabbt inköp av lite Nasigoreng från Shanghai och filmen "Eagle eye" ledde tillbaka hem igen. Där kollade vi lite på det onämnbara programmet som sändes på svt runt 20. Maten var otroligt god och tog udden av den besvikelse vi känt när vi inte kunde äta där vi ville. När vi ätit klart maten startades DVDn och O´my god!!!! De efterföjande 2 timmarna bara försvann (kontigt egentligen jag och A brukar oftast inte lyckas när vi chansar på filmer). Men den här var riktigt bra, en blandning av Bourne , M I och Enemy of the state, vi satt som fastnaglade från början till slut det var nästan så man själv var svettig efteråt. Så från glädje till besvikelse och tillbaka igen på ca 4 timmar. Vardags action.

Dagens spel: Celebrity Sports Showdown ( Wii )

Lördag

I går va vi hos moster Y för att gratulera kusin C på hans 27:e födelsedag. Det var väldigt trevligt, god mat och jätte trevligt umgänge. Bl.a kollade vi på kort från kusinens resa till Irland. När vi kom hem skulle jag försöka få W att somna genom att lägga mig bredvid henne, det slutade i katastrof, jag somnade själv istället. Så fredagskvällen slutade tidigt.

Vi spelade just Barbapappa spelet. Resultat: 1:a M
2:a A
3:a Jag (sist igen)
Dagens spel: Kommer senare under dagen.

2009-02-06

Fest

Dax för claes kalas!

Adde

3 på 1

I morse fick vi ta till en nödlösning. "Silverpilen" är ju hos verkstan fortfarande, A hade volvon till Kumla och W`s cykel stod kvar på skolan. Detta gjorde att vi fick ta till en nödlösning, vi delade helt enkelt på A`s cykel allihop. M i barnsadeln, jag på sadeln och W stod mellan styret och sadeln. Vill bara tillägga att det snöat rejält under natten och att det var en mindre snöstorm fortfarande när vi åkte. Dessutom funkar bara ettans växel på hennes damtrall.Men vi fixade resan galant. Jag tror barnen tyckte det var ganska kul faktist. Även om jag var svettig och trött som efter ett mindre fyspass.

Dagens spel: Guitar hero 3 ( Wii )

2009-02-05

TV-terapi.

Efter att ha tittat på ett par av programmen i kvällens tv-tablå känner man sig lite bättre till mods. Först kollade vi på "Sveriges sämsta bilförare" detta medför att man inser att man nog är en hyfsat säker och bra bilförare ändå. Efter det "blippades" det över till "Lyxfällan" och man insåg att ekonomin man klagar över ändå är rena förmögenheten i jämförelse.
Det kanske inte är det bästa att gotta sig åt andras olycka men det bidrar ändå till att man ser sin egen situation ur ett annat ljus.

BIL ¤¤%¤%&&¤&¤!!!!!!!!

Lämnade in "Silverpilen" på service i morse. Jag visste ju att det var ett par små fel och dessutom en stor service som skulle fixas. Detta skulle kosta ca 7000. Bara det kändes ju som alldeles för mycket. Då hade de inte kollat på bilen än.
Så det var inget roligt samtal när jag ringde för att höra om den var klar. Inte nog med de små felen, de hade dessutom upptäckt att mina bromsar var slut och att avgassystemet är paj och som krydda på eländesmoset var det några busstningar i bakvagnen som var slut. Dessa har medfört att däcken blivit så förstörda att de är otjänliga för trafik. Dessa lite större fel behöver oxå åtgärdas och med en betydligt större prislapp. AAAAAAAHHHHHHAHAHAHHAHAHHHHHH Det är liksom inte vad man önskar sig så här i Januari när plånboken ändå påminner om en Öken (tom och dammig). Men det är ju bara att bita i det sura ekonomiäpplet.

W var på sin andra gympa träning idag, hon verkar tycka att det är riktigt roligt. Hon pratar om det mest hela tiden och när hon inte pratar om det så tränar hon i vardagsrummet. Hoppas att intresset fortsätter vore så kul om hon hittade en aktivitet som hon kan engagera sig i.



Dagens spel: Wii Sport (Wii)

30min till....

HELG!!!!

Snart....

Snart är den sköna helgen här. Bara 6 timmar kvar på jobbet denna vecka.


När jag vaknade i eftermiddags var jag på ett fruktansvärt dåligt humör, grinig, sur och tjurig. Då kom M och tyckte att vi skulle sjunga "sjörövar Fabbe". Det stod inte riktigt på min önskelista över saker jag ville göra. Men M och A stämmde upp i "skönsång" och efter en stund tänkte jag att ok några ord kan jag väl förmå mig att kraxa ur mig. Så jag "sjöng" med en bit för att sedan bara lyssna. Då säger M - Ja du försökte ju iaf, det är ju bra (Undrar vem som uppfostrat henne). Det dåliga humöret var sen som bortblåst, de små har en förmåga att med bara några ord, få en från sur till glad.

I morgon ska "Silverblixten" servas, alltid lika roligt att lägga några tusenlappar på sånt, om det ändå syntes eller märktes iaf. Men att de byter några remmar och packningar påverkar ju inget mer än plånboken känns det som. Ja ja men det är ju bäst att ta hand om bilen annars blir det bara ÄNNU dyrar.

2009-02-04

Tillbaks igen....

Nu sitter man här på jobbet igen. Tur att det är bra körning i natt. Annars hade det varit tungt för jag känner inte för att rusa runt som en iller i natt igen. Är soptrött idag igen.




Dagens spel: Ekorrspelet (bollibompa.se)(måste träna så W inte spöar mig för hårt)

Trött...

Nu har sömnbristen från i morse kommit ikapp mig. Men det är ju bara 3 timmar kvar tills man får åka hem och bädda ner sig igen så det är ingen fara.

Jag behöver verkligen börja träna igen. Min kropp säger mig att det behövs. Frågan är bara vad och hur man ska träna. Löpning är ju ingen hit direkt så det är uteslutet, inlines säsongen ligger ju ett par månader framåt i tiden så det får vänta, man får väl försöka sig på att gymma lite istället, men var???????? G-viken, Eyrabadet eller det där på stan som jag inte vet vad det heter????? Ja det är bara kvar att bestämma sig!?!?!

2009-02-03

2 av 3.......

Då var man tilbaka på sitt arbete igen. Bara en hitresa kvar innan helgen.


Idag är jag otroligty trött, hade svårt att varva ner i morse och då är det ju svårt att somna. Dessutom verkar hemtjänsten (inte min(än))tro att gräsmattan utanför sovrumsfönstret är en bra samlings plats när de ska prata ihop sig om vem som ska till vem av de behövande. Det possitiva är att man får sig en del skvaller till livs. Visste ni t ex att Anita har slutat med p-piller och att Ulla och hennes man ska till Tailand i en månad till sommaren. De är ganska roliga att lyssna på.



Dagens spel: Pyramid (blip.se)

Jobb jobb

Härligt att det äntligen blev måndag så man fick åka till sitt underbara arbete. OBS IRONI!
Nej alvarligt, idag var jag inte alls sugen att ta mig iväg till Arboga. dessutom provade jag en ny "färdig lasagne" som smakade och luktade som en dag i arbetsskor.





Dagens spel: Secret agent Clank ( psp )

2009-02-02

Super Bowl

En gång per år försöker jag fatta vad de håller på med i amerikansk fotboll.
Sen några år tillbaka har jag sett alla Superbowl`s och varje gång undrar jag vem som kom med idén till denna (i mina ögon) konstiga sport. Bara namnet gör en ju lite fundersam, varför kalla en sport där man kastar en oval boll till varand och sedan springer med den i famnen för FOTboll.


Såg just en repris av Mästarnas mästare. En bra satsning från svt. Riktigt intressant att jämföra olika idrottare/idrotter med varandra.

2009-02-01

Sist igen....

Familjen möttes nyss i en omgång av "bokstavsjakten"(M´s ny favorit spel).
Resultatlista:
1:a A
2:a W
3:a M
4:a Jag
Sist igen. Det var kul ändå.

Den sved....

I går provade vi den hyfsat nyöppnade Pizza Hut restaurangen här i Örebro. Jag och A åt av pizzabuffén och barnen åt varsin barnmeny, M med "skabetti" och W med en aldeles egen pizza. Alla blev nöjda med sin mat och dessutom ingick ju glassbuffé till alla, så vi åt tills vi kände oss ganska svullna och fullproppade.Noisettsåsen till glassen var farligt god vill jag bara tilllägga. Det enda som förstörde middagen lite var det pubertalgäng av 35-40 åriga nördar som satt bredvid oss. Har inte män(läs pojkar) något annat att prata om än vem som är ball nog att äta flest pizzabitar? I 45 minuter var det det ända de pratade om. Alltifrån spydiga komentarer om hur lite de andra kunde äta till förhävande inlägg om deras egen storhet i ätandes konstart kastades över bordet. Det blir irriterande och samtidigt lite underhållning att sitta bredvid och höra hur vuxna män mäter snopp med pizzabitar som substitut. Men som helhet var middagen mer än bra. Däremot blev efterspelet inte riktigt lika rolig,för min mage och jag var inte helt överens om att PizzaHut`s pepperonipizza var den bästa maten för mig igår.
Kvällen och natten har tillbringats på med min tron av porslin. Där har jag suttit och svurit över min egen dumhet, att man aldrig lär sig att stark mat och en taskig mage inte fungerar så bra ihop. Det enda som behöver nämnas mer om detta är redan sagt i titeln till detta inlägg........


Pinsam förlust för FBK igår gjorde inte kvällen roligare.0-6 mot Timrå.

Dagens spel: NHL (x-box)

Första gången.....

Då var det dax att prova.........(blogga alltså).
Det blir som det blir och resultatet kommer synas HÄR.