2009-02-28

Blandar o ger

Just nu är det en konstig mix: Hockey och Melodifestivalen i en salig röra.

Mitt tips är att det blir dagens match i repris 4ggr till i slutspelet. Det är Fbk-Brynäs.
Fbk får välja mellan Brynäs eller Timrå. De ser ut att vinna ikväll och har klart plus på Bif i år så jag gissar att de väljer dem.

Låten Just Nu: Waterloo / ABBA

Igår

Jag var tyvärr lite för trött igår för att orka med några inlägg eller ja vi hade fullt upp fram till 20 tiden och då var jag för trött.
Börjar se ett mönster med våra fredagar, de blir alltid fullmatade. Först var det dagis och skola sen skulle A hämtas och sen och hämta barnen igen för att sen lämna A, i samma veva skulle W skjutsas halvvägs till mormor/morfar. Sen åkte jag och M förbi "den imperialistiska och multinationella hamburger jätten" (jag kom bakom 2st arga och dystertklädda ungdomar på macken igår och de inspererade mig(eller nått)). Sen kom A hem och jag åkte för att plåga min kropp (så känns det idag iaf) med lite innebandy. Helt otroligt vad otränad jag är. Det svartnade för ögonen efter ca 7 min. Det är verkligen dax att göra något åt min genom usla kondis. Appropå kondis idag måste det bli semelpremiär för i år, har varit sugen sen jul typ.
Idag ska vi nog försöka ta oss upp på stan ett tag för lite fönstershopping och förhoppningsvis lite Jensen Böffhaus lunch. Ja och så var det där med Semla oxå.
Trots att M är lite halv förkyld tror jag att hon ska gå på stan med farmor och leta finstövlar och garn till hennes regnbågsfärgade sockar.

Dagens Spel: Wii Sport (Wii)
Låten Just Nu: Sol på våran sida/ Afasi&Filthy

2009-02-26

Snart.....

börjar min "Hockeykväll. Färjestad möter HV71 i Karlstad. Tänk om man fick va där, i en fullsatt Löfbergs Lila Arena när FBK säkrar seriesegern, det vore skoj. Jag brukar försöka ta mig till Karlstad ett par gånger per säsong men det har inte passat denna säsong. Men då får man ta sig iväg ett par ggr under slutspelet. Får kolla när det finns biljetter till en av de avgörande matcherna. Då brukar det vara ruggigt drag i LLA.

Dagens Spel: Oddset (Svenska Spel)


Jag kommer snart byta ut "Dagens Spel". Istället kommer jag starta "Låten Just Nu" ett segment likt "Dagens Spel" fast jag ska försöka ha med den låt som passar mig bäst när jag skriver inläggen. Får se om det funkar.

Vanlig.

Idag har varit en typisk vanlig arbetsdag(natt?). Vaknade, åt frulle, busade lite med favvo-brudarna, åkte till jobbet, jobba. Ja mer än så har det inte blivit idag. Men när den här natten lider mot morgon så är arbetsveckan slut och man får vara ledig några dagar igen: skönt.


Dagens Spel: Ekorrspelet (bolibompa.se)

2009-02-25

SVT!

Har för ovanlighetsskull (den senaste tiden) fått ganska bra körning på jobbet. Det blev t.o.m tid över för lite nöjessurfande. Och med tanke på att jag jobbar som jag gör passade jag på att uppdatera mig lite i vissa TV-program som jag gillar. Tack SVT för webbtjänsten "Play" den är guld värd.
Kollade på "Mästarnas mästare", fortfarande ett av de bättre programmen på länge. Bara Emma Igelström kunde sluta lipa hela tiden. Jag håller på Per eller Pelle(Elofsson resp Fosshaug).


Bara en natt kvar av arbetsveckan snart. Skönt.

Miss av mig....

Dagens spel: Jeopardy (Blip.se)

Fantastiskt????

Nu har det äntligen hänt: Kronprinsessan Viktoria har förlovat sig med sin Daniel Westling.
Men snälla nu får det väl vara nog med ironi. Ok.
Visst det är ju i sig sant att det är kul att två människor som älskar varand bestämmer sig för att gifta sig. Men behöver det göras så GIGANTISKT stort bara för att hon är avlad av två som är av kungligbörd. Måste alla tv-kanaler stoppa alla andra program och live sända hela eftermiddagen och kvällen för att återupprepa samma sak timme ut och timme in. Visst hon är prinsessa och ja han är bara en PT från Ockelbo och vi vet att både knugen och regeringen måste och har godkänt det stundande bröllopet det kanske kan räcka med att få reda på det en gång, man kanske inte behöver debattera det i radio och TV, timme efter timme för att folk ska förstå. Nu till mitt största problem med hela saken: Jag bryr mig faktiskt inte om hon är, ska eller inte är/ska gift/gifta sig. Det påverkar min vardag och mitt liv lika mycket som gatsoparna i Moskva påverkar slutresultatet i en Crikettmatch i Honduras. Mao inte alls.
Förlåt mig men så känns det för mig. Det enda som är lite komiskt i det är att han påminner lite om en buktalande manlig Bratzdocka. Tänk på det när du ser honom nästa gång.

2009-02-24

Små ...

irriterande saker ur verkligheten Del 1:
Vissa saker (som alltsom oftast är helt ointressanta egentligen) kan irritera mig. Som t ex låttexter som är konstiga(anser jag). Ett bra exempel på det är en låt som spelas flitigt just nu, med en refräng som går ungefär så här: " well are we human or are we dancer" (kommer för tillfället inte på vare sig namnet på låten eller på gruppen som framför detta elände). Hallå va ¤¤¤ betyder det? Är vi mänskliga eller är vi dansare. Jag får inte till det. Är det bara jag eller betyder det verkligen ingenting. Eller kan det vara så att jag helt enkelt är för blåst för att fatta denna lysande textrad(kanske det mest troliga). Jag visste inte att det ena uteslöt det andra utan trodde faktist( i min dumhet förmodligen) att det var ganska mänskligt att dansa.
Men inte nog med alla dessa konstiga texter(det kommer fler exempel i resterande delar av denna följetång), det finns flera sådana småsaker som irriterar. Ta t ex alla genomruttna översättningar på utländska filmtitlar. Exempel: Filmen som i Sverige döptes till "Blåst på konfekten" hette i orginal " 10 ". Inte riktigt samma om jag får säga. Ytterligare exempel är alla "det våras för....." -filmerna eller varför inte alla "tjejen som ...."-rullarna som inte ens är i närheten av att följa någon serie eller dylikt , utan bara blev översatta för att vi svenskar nog inte skulle förstå annars. Eller vad?
Fler sånahär "småirrar" kommer att dyka upp i flera inlägg framöver. Bara som en varning.

Måndag igen.

Ja då var den härliga helgen slut. Vi har hunnit med mycket i helgen men ändå inte fått något viktigt gjort (alla håller inte riktigt med, vissa i familjen tyckte söndagens städning var mer än nödvändig). Vi har hunnit med både kalasande hos svärmormor ett par åk i backarna och som ni ser på förra inlägget hunnit skaffa oss en tomtvakt som heter Åke. Igår var vi hela familjen och hade kul i en (av komunen ihopskrapad) snöhög. Det blev både brottning och utförsåkning innan vi var tämligen slut allihopa, men kul det hade vi.
Idag har det som vanligt på Måndagar inte blivit många knop gjorda från mig med tanke på att det ska jobbas hela natten. Appropå jobb: det är INTE kul att göra samma sak varje vecka. Men med tanke på hur det ser ut med jobb i Sverige just nu ska man nog inte gnälla för mycket.

Måste drista mig till en komentar om helgen stora(?) tv-händelser. Hur ¤¤¤ kan man ställa upp i en svensk uttagning i melodifestivalen med en "sång" på grekiska????? Det är otroligt vad mycke skräp som får plats i en sådan tävling.

Två VM-medaljer i helgen oxå. Grattis Helena Jonsson bronset och Anders Södergren till silvret det var ni värda.
Anja ska visst få en liten roll i AFV´s Byggmark-special. Hur ¤¤¤ kan man missa var man ska åka i backen?


Dagen Spel: Guitar Hero 3 (Wii( igen jag vet, men det är fortfarande SÅ kul))

2009-02-22

Snö-åke!

Vi har gjort en snygg tomtvakt.

Adde