2009-02-21

Nu får det vara nog...

Det går inte riktigt som man hoppas i sportensvärld idag (heller). Först gjorde herrarna en slätstruken insatts i masstarten( skjutande skidåkare), sen gör tre av fyra en ok insatts i staffetten men den fjärde sköt ungefär lika bra som en full farbror på tivoli. Fem bom av fem möjliga det är ju löjligt. Man får väl heja på medicinmännen som hjälpt ryssarna. Jag är inte fördomsfull eller?

Fantastiskt...

Jag somnade för en gångs skull inte i soffan igår. ( Somnade i sängen när jag läste för M istället)

Nice.

Igår hade vi en dag som kan preciseras med ett enda ord: NICE. Vi startade med en skön och avslappnad morgon. Sedan var vi en sväng till Marieberg för att reaspana lite vinterkläder inför nästa säsong, visserligen helt resultatlöst men det var kul ändå. Sen bar det av till vårt favvoställe: Kullarna. Där bar det utför på både stjärtlapp, tefat samt bob. Det var galet roligt. Dessutom var vädretsmakter på ett strålande humör, så det var supernice. Kvällen innehöll både Deilesmat och Let´s dancetv så alla var nöjda. Nästan alla iaf, A var tvungen att jobba mellan 17:30 och 22 men det verkade inte förstöra allt förmycket. Idag bär det av till Linde för lite svärmormor kalas. Ser fram emot god mat och kanske en skridsko-tur på Lindesjön.

Det är ju en härlig tid för oss sport-nördar, VM i både skidor med och utan skjutvapen, dessutom börjar ju snart årets sporthöjdare(i mina ögon iaf), nämligen SM-slutspelet i hockey. Färjestad har ryckt upp sig nu på slutet och leder Elitserien med 4 poäng hoppas de kan fortsätta på den inslagna vägen och vinna serien för en bättre lottning i slutspelet.
Med allt detta i tanke så skulle man inte behöva lämna soffan idag, det är allt idag: tex herrar masstart i skidskytte, dam-staffet i samma sport, Färjestad-Modo. Dessutom världscupen i alpinskidor. Det får bli lite radiosport nu när vi ska bort.

Dagens Spel: Super Mario Galaxy ( Wii )

2009-02-20

Minnen

Vi sitter och går igenom alla gamla digital. Oj oj vad tiden går fort..

2009-02-19

Fy...

vilken gnällspik jag är.

Tillbakablick.

De senaste dagarna har jag inte riktigt haft tid att skriva så här är en liten resumé av veckan.
W åkte till sthlm i söndags och stannade där till onsdagen. Hon och faster hann med både det ena och det andra, och hade det jättebra. Enda problemet var att faster F blev sjuk när det var dax att åka hem, men efter lite "trixande" så löste det sig till det bästa. W är så toknöjd.
När storasyster var borta passade M på att åka norrut till mormor&morfar för lite myssemester från mamma&pappa. Hon har njutit i fulla drag och är minst lika nöjd som W.
Medans barnen har semestrat på varsitt håll har jag och A jobbat på som vanligt.
Appropå jobb så har det varit en sur vecka. Det är inte kul när man bara får tråkjobb en hel vecka. Men det kanske blir bättre. Håller tummarna för det iaf.

Dagens Spel: Lego Indiana Jones ( Wii )

Snart.....

HELG.
Natten har varit låååång och tråååkig.


Dagens Spel: Asphalt 3 ( N95 )

2009-02-18

ZZZZZZzzzzzzzZzzZZzzzz

Just nu är jag så trött att det mesta känns plågsamt-jobbigt. Fattar inte varför det inte går att sova ostört en hel dag el. natt. Igår var jag vaken ca 26h i sträck. Men sov jag hela dagen sen ? NEJ icke. Jag vaknade och va tvungen att gå på muggen. Gick och la mig igen när jag var klar och somnade in i någon timma till, sen vaknade jag igen, då av att sopbilen stod utanför fönstret och testade hur hög tomgång man kan få till på en Scania. Efter detta decibeltest somnade jag iofs om men man blir inte riktigt utvilad när man bara sover i små etapper. Hoppas och tror på en förbättring inför dagens siesta.
Men först ska jag försöka kolla lite när damerna skjuter lite skidor. Hoppas det inte var en "lyckträff" för Helena Jonsson här om dagen när hon tog sitt VM-guld. Jag sticker ut hakan och säger att svenskorna (Helen J och ACO) slutar 1:a och 3:a. Aco tar brons och HJ guld. Heja Sverige.

2009-02-17

Bra start.

Det tillhör inte det vanligaste, men idag började dagen riktigt bra. Det ska väl tilläggas att jag har ett morgonhumör som påminner om en arg spottkobra med hormonrubbningar, i vanliga fall.
Det ligger nog en del i att det är viktigt med en bra start. För det känns inte alls lika motigt att ta tag i "det mindre roliga" arbetet när dagen har börjat bra.


Dagens Spel: Tiger Woods ( psp )

2009-02-16

Ingenting

Titeln på detta svarar på följande frågor:
Vad har jag gjort idag?
Vad vill jag göra på jobbet inatt?
Vad känns givande på jobbet inatt?
Vad känns roligt på jobbet inatt?
Jag förstår inte vilken tråkig dag detta varit hittills. Vaknade (i soffan som vanligt(denna vecka)) kl 07:07, umgicks lite med M och A innan de for till Linde. Sen har jag legat i soffan och gjort ingenting. Nu ljög jag lite, jag såg ju klart den usla filmen jag och A försökte se igår( jag somnade visst i soffan). Mer om den senare. Sen har försökt sova, så jag inte skulle vara helt slut hela natten, det gick inte alls. Till slut var det bara att haspla sig iväg till jobbet. Där väntade en diger lista med ultrasura jobb som skall köras. Härligt att det äntligen är Måndag igen.

Filmen vi skulle se var den kritikerrosade komedin "Tropic Thunder" med bl.a Ben Stiller, Jack Black, Nick Nolte och Tom Cruise (visst låter det lovande). Det var inte riktigt så kul som man kunde önska, för att inte säga att den sög hårt. Visst visst jag drog på smilbanden en gång eller två åt Blacks abstinensande rollfigur men annars var det inte kul för fem öre. Det var en konstig mix av splatter, action, komedi(?) och krigsfilm som inte alls föll mig i smaken. Det enda som gjorde att det inte var 2 timmar helt ner i soporna var väl Black och till viss del Cruise, som gjorde en minst sagt annorlunda roll för att vara honom. Men jag har hintat om det förut i bloggen att jag och A inte så ofta lyckas när vi ska välja film. Detta bekräftar ju bara det påståendet.


Dagens Spel: NHL ( X-Box)

2009-02-15

Bolt......

Nu har jag och M kommit hem efter vårt biobesök. Vad finns att säga om det då, jo att det var en bra barnfilm klart sevärd för familjer.
Tyvärr råkade vi ut för ett per "biomarodörer". Bakom oss satt den klassiska "jagmåstekissaNU-familjen" med mer än ett barn mer än vad två föräldrar klarar av. Detta tillhör ju vanligheterna när man går på familjefilm så det var ju ok. Däremot satt det framför oss en lirare som tyckte att tvätt är en dygd som ej skall nyttjas i onödan( läs, aldrig). Han var i 20års-åldern och var där med mamma och pappa. dessutom hade han svårt att bestämma sig för hur och var man har sin tröja. Som grädde på moset passade han på att fylla sin vuxenpamper med vätska under filmens gång mao han kissade på sig(det luktade inte rulltårta).

I bilen på väg hem överraskade M mig. Jag trodde i min enfald att allt jag beskrivit ovan passerat förbi M´s radar, men icke. -Pappa det var en på Bion som verkligen inte duschat innan han gick dit, dessutom var han prickig på hela kroppen.-Han var inge trevlig pappa. Jag svarade att nej det har du rätt i. Då säger den smarta 4åringen - ja ja nu har vi pratat färdigt om det Usch.
Ja ibland underskattar man sina smågenier.
W har äntligen kommit iväg, och fram, till sthlm. Nu blir det några äventyrliga och actionspäckade dagar för henne och faster.

Snart

Börjar bolt :)

Adde

Lite....

"dagen efter" , idag, av någon anledning. Var iofs på kalas/fest igår kväll, men jag tror inte "Colan" bidrar så mycket. Det är mest lite avslaget än så länge. För W är det något helt annat. Hon ska ju få åka med F och L till "den kungliga hufvudstaden" för lite "mini semester".
Pga detta tror jag att jag och M passar på att gå på bio i eftermiddag. "Bolt" verkar vara en film , perfekt för oss.

Igår var det ju del 2 i den sorgliga sång tävlingen de kallar Melodifestivalen. Jag blir fortfarande förvånad över vilken taskig musiksmak det röstande folket har. Hur i allsindar kan man de rösta fram en "fattig" hårdrockskopia till en final i musik. Jag har ju förut sagt heja Markoolio men måste erkänna att det inte hade varit bättre, det var iofs en ganska "skojig" text men det räcker inte när det annars var tamt och halvtrist. Annars var det iaf bättre än förra veckan. Tyvärr tycker jag fortfarande att Petra Mede är tragiskt dålig som programledare, jag saknar Luuk´s torra humor.

Dagens spel: Lumines ( psp )