2009-03-21

Skämmes på mig!

De senaste dagarna har varit en aning turbulenta. Sen senaste inlägget har båda barnen hunnit varit sjuka(igen), även jag har en släng av nått. Dessutom har läget på jobbet hunnit försämras ytterligare. Så jag har helt enkelt inte orkat skriva något(hade jag skrivit hade det ändå bara blivit gnäll och fula ord). Sammanfattningsvis kan man väl säga att det varit en genuin skitvecka. Det mest positiva som "hänt i veckan"(måste jag betala royalty till skvallerpressen nu) var väl att Färjestad marscherar vidare i Hockey slutspelet, 2-0 mot Skellefteå i semifinal 1 av 7.

Nej; nu får det vara nog om det som varit. Idag är det(för min del) en riktig tv-sportdag, har just strötittat på skidskytte( bra gjort av mig att missa slutet), nu är det dubbeljakt i längdåkning och när det är slut är det dax för semi nr2 för FBK. Dessutom kan man ju se fram emot(?) en ny säsong av "Robinson" som startar på TV4 ikväll. Hoppas de gjort något bra med konceptet så de inte förstör det ännu mer(TV3 gjorde ju sitt bästa för att försämra programmet).

Vi har just blivit bjudna på bröllop. Svägerskan och svågern ska göra slag i saken och gift sig. Dessutom har de bett A att vara Tärna och W&M att vara brudnäbbar, så nästa hela familjen är inblandad i ceremonin och festen efteråt.Tjejerna blev SÅ stolta och glada att det blev tillfrågade. Ska faktiskt bli jätteroligt.

LJN: Färjestad är de bästa/ Wolfpack (FBK`S Hejaklack)

2009-03-15

Cynisk. Jag?

Melodifestivalen 2009.
I går var ju den stora Finalen och vad blev resultatet, jo en ganska cool och kul vinnare.
Jag har ju tidigare erkänt att jag tyckte EMD´s bidrag var den låt som jag tyckte var bäst, och det står jag fast vid. Men nu är det ju så att låten som vinner i Sverige även ska kunna hävda sig i Europatävlingen och där hade EMD försvunnit i mängden av andra sockersöta popkillar.
Så vilka var alternativen ,antingen den välpolerade och folklige(i svearike) popochrock pojken Måns Zemleröv, eller kanske kvinnan som gett knarkpsykosen ett ansikte: Caroline Af Ugglas. Vidare fanns 2 eller 3 balladbrudar som alla kan slå i fosterlandet men som helt hade försvunnit i Moskva. Ja sen var ju gaydiscon representerad i två bidrag oxå men de var inte tillräckligt udda/speciella för att uppnå den kultstatus som hade behövts för att ens bli hyllad på hemmaplan. Så med andra ord tror jag att den Operapopdance låt som faktiskt vann, ändå är Sveriges bästa chans om man ska se till den tävling som väntar. Dessutom verkar artisten ha en ganska skön inställning till det hela, och inte ta det på för stort allvar utan att för den sakens skull lajja bort det heller heller. Hon verkar dessutom ha lite humor vilket inte är någon nackdel när hon nu kommer synas i vart och varannat tv-program, fram till dess att finalen är över. För att förtydliga vill jag bara säga: RÄTT LÅT VANN.


LJN: La Voix/ Malena Ernman ( VINNAREN)

En släkt tradition.

En av våra konstigare och tråkigare traditioner är att vara magsjuk i samband med finalen i Melodifestivalen. Den började för ca 20-25 år sedan. Det är ingen årlig tradition men det har hänt vid 5-10 ggr genom åren. Allt började med min syrra och den senaste "firare" är M som tvingats på denna traditon så sent som igår. Det är extremt jobbigt att se sina barn må så dåligt, men denna gång gick det ändå ganska smidigt då vi var hemma allihopa. Dessutom varade det inte så länge utan gav sig efter en rejäl spya. Sen återstod bara högfeber och "ont i pannan". I ärlighetsnamn vet jag inte om det var en regelrätt magsjuka kanske snarare ett resultat av något hon ätit eller den hosta och feber hon dragits med. Det lär ju visa sig, blir någon mer dålig så var det väl en magbacill ändå.
(Varför mår man alltid illa när man hör eller ser att någon annan är risig?)


LJN: Jag mår illa/ Magnus Uggla